Drake: Χτυπήθηκε από κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια συναυλίας

Ο Drake σάστισε, αλλά συνέχισε τη συναυλία του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Ο Drake είναι ο τελευταίος καλλιτέχνης που χτυπήθηκε με ένα αντικείμενο κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στη σκηνή.

Ο Καναδός ράπερ έδινε συναυλία στο United Center του Σικάγο, στο πλαίσιο της έναρξης της κοινής περιοδείας του «It’s All A Blur Tour» με τον 21 Savage, όταν ένας θεατής πέταξε ένα κινητό τηλέφωνο στη σκηνή, χτυπώντας τον στον καρπό.

Ο Drake έδειξε σαστισμένος από το περιστατικό, αλλά γρήγορα το προσπέρασε και συνέχισε να τραγουδάει, παρουσιάζοντας τη δική του εκτέλεση του τραγουδιού «So Anxious» του Ginuwine στο ενθουσιασμένο κοινό.

Το φαινόμενο ρίψης αντικειμένων στους καλλιτέχνες ενώ βρίσκονται στη σκηνή έχει γίνει ιδιαίτερα ανησυχητικό το τελευταίο διάστημα.

Τον περασμένο μήνα, η Kelsea Ballerini χτυπήθηκε στο μάτι με ένα βραχιόλι κατά τη διάρκεια εμφάνισής της στο Άινταχο, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, η Bebe Rexha τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένας θεατής τη χτύπησε με ένα κινητό στο κεφάλι σε συναυλία της στη Νέα Υόρκη και την έστειλε στο νοσοκομείο για να κάνει ράμματα.

Η Ava Max, εν τω μεταξύ, δέχτηκε ένα χαστούκι από έναν θεατή που εισέβαλε στη σκηνή σε μία συναυλία της, ενώ η P!nk εμφανιζόταν στο BST Hyde Park του Λονδίνου όταν μία θαυμάστρια πέταξε στη σκηνή την τέφρα της εκλιπούσας μητέρας της.

Η Adele σχολίασε μάλιστα την επικίνδυνη αυτή τάση κατά τη διάρκεια μίας από τις

Drake

Σύμφωνα με την Amber Baylor, καθηγήτρια νομικής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Columbia, θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες για επίθεση σε βάρος των θεατών συναυλιών που πετούν αντικείμενα και τραυματίζουν καλλιτέχνες, ακόμη και όταν η πρόθεσή τους δεν ήταν να προκαλέσουν τραυματισμό.

Οι νομικές επιπτώσεις μπορεί επίσης να επεκταθούν πέρα από τις ποινικές κατηγορίες.

Ένας καλλιτέχνης θα μπορούσε να υποβάλει μήνυση για αποζημίωση εξαιτίας της συναισθηματικής οδύνης ή των ιατρικών εξόδων από τον τραυματισμό του από τη ρίψη αντικειμένων στη σκηνή, όπως σημείωσε στο Forbes ο Keith Taylor, επίκουρος καθηγητής στο Κολέγιο Ποινικού Δικαίου John Jay.

Σε ενέργειες μπορούν να προβούν και οι συναυλιακοί χώροι, προχωρώντας στην απομάκρυνση του θεατή που πετάει αντικείμενα ή την απαγόρευση εισόδου σε μελλοντικές εκδηλώσεις.

Ορισμένοι χώροι απαγορεύουν στους θεατές να έρχονται σε επαφή με τους καλλιτέχνες, να συμπεριφέρονται ανάρμοστα ή να μεταφέρουν αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα.

Πολλοί φοβούνται ότι η εθιμοτυπία των συναυλιών έχει πάρει την κατιούσα από τότε που η ζωντανή ψυχαγωγία μετά από μία παρατεταμένη διακοπή λόγω της πανδημίας του Covid-19, καθώς και της εξάπλωσης του TikTok, το οποίο μπορεί να παρακινήσει τους θεατές των συναυλιών να επικεντρωθούν στην καταγραφή viral στιγμών.

Total
0
Shares
Previous Article

Η Dua Lipa στη Σίφνο – Οι ονειρικές διακοπές της pop star στην Ελλάδα

Next Article

Britney Spears: Δέχτηκε επίθεση από τη συνοδεία γνωστού αθλητή του NBA

Related Posts
Total
0
Share